Blog: Gezonde voeding belangrijk voor herstel na PTSS

Een gezond voedingspatroon draagt bij aan je lichamelijke en geestelijke welbevinden. Je hebt meer energie en bent minder vatbaar voor ziektes. Bij veel van onze cursisten zien we de grote invloed van voeding. Tijdens een stressvolle periode is eten vaak een emotionele reactie op psychische klachten. Sommige mensen hongeren zichzelf uit, anderen ontwikkelen een eetverslaving of krijgen vreetbuien. In deze blog vertellen we je het een en ander over de invloed van voeding op het herstelproces na PTSS. 

Lichamelijke en geestelijke klachten

Na de behandeling van PTSS wordt ervan uit gegaan dat mensen hun leven weer oppakken. In de praktijk zien we dat mensen vaak niet meer in staat zijn te functioneren zoals voorheen. Ze hebben last van lichamelijke en geestelijke klachten, waaronder angsten, depressieve gevoelens, nachtmerries en voedingsproblemen. Om ervoor te zorgen dat mensen hun leven weer op de rit krijgen heeft Merk Hoe Sterk (MHS) een nazorgtraject ontwikkeld, waarbij aandacht besteed wordt aan voeding. Uit onderzoek blijkt dat gezonde voeding van grote van invloed is op een voorspoedig herstel.

Invloed van een gezond eetpatroon

Tijdens het nazorgtraject bespreken we eetgewoontes die je ontwikkeld hebt. Samen bekijken we welke invloed ze hebben op je dagritme en hoe we dat kunnen verbeteren. Door op gezette tijden te ontbijten, lunchen en dineren zorg je voor structuur. Bovendien geef je hiermee het goede voorbeeld aan je kinderen. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf en je gezin zorgt. Eten is daar een belangrijk onderdeel van. Tijdens het nazorgtraject horen we vaak terug dat mensen zich fitter voelen doordat ze hun eetgewoontes verbeteren. Ook zien we dat mensen een gezond gewicht bereiken en weer vooruit durven te kijken.

Invloed van gezonde voeding

Naast een dagelijks eetritme is het ook belangrijk gezond te eten. Je lijf heeft bepaalde vitaminen, mineralen en eiwitten nodig om goed te kunnen functioneren, zowel fysiek als emotioneel. Tijdens het nazorgtraject besteden we dan ook veel aandacht aan gezonde voeding. We horen vaak terug dat mensen zichzelf beter voelen doordat ze gezonder eten. Het geeft ze nieuwe energie, en juist die energie is belangrijk voor het herstel na PTSS.

Recommended Posts