Blog – Goede voornemens? Vijf tips voor succes!

Blog 1- januari 2020

Goede voornemens? Vijf tips voor succes!

Volgens opinie schreven er dit jaar 32.000 mensen zich in voor de ‘IkPas-actie’, de Nederlandse variant van Dry January. Om je goede voornemens door te zetten is veel daadkracht nodig. Of het nu om minder drinken gaat of het starten van een behandeling voor complexe PTSS. Het veranderen van een gewoonte lukt alleen als je er ook echt voor wilt gaan. En dat hoeft niet per se in januari. Waarom ook! Als je echt iets wilt bereiken dan kun je daar op elk moment mee starten. In deze blog 5 tips om je goede voornemen(s) tot een succes te maken.

Tip 1: denk goed na over een voornemen.
Het is heel makkelijk om begin januari te roepen ‘Ik start met het behandeltraject, maar als je niet echt achter je voornemen staat dan ga je het niet volhouden. Want na de behandeling volgt ook nog de nazorg. Denk daarom goed na over je voornemen(s). Een goed voornemen is het begin van een grotere verandering in het leven van je gezin en van een nieuwe gewoonte! Denk dus eerst goed na wat je wilt veranderen in je leven.

Tip 2: wat heb je nodig?
Stel je wilt starten met de behandeling dan is dat vaak niet voldoende. Maak een inschatting welke hulp je nodig hebt om je goede voornemen kracht bij te zetten. Wat verwacht je van je partner, zus, broer, goede vriend of vriendin. Denk na over een coach die begrijpt wat een complexe behandeling inhoudt. Het kan ook helpen om je vrienden en familie te vertellen dat je de behandeling ingaat. Zij kunnen het je wat makkelijker maken door met je mee te leven, of juist net even wat extra steun te bieden zonder woorden. Een klein steuntje in de rug maakt het dragelijker.

Tip 3: maak een plan.
Het voelt misschien een beetje kinderachtig, maar het helpt enorm. Zet je goede voornemen(s), doel(en) en/of wens(en) op papier. Vind je dat lastig? Vraag of je coach, die je vooraf in de arm genomen hebt, om je hiermee te ondersteunen. Schrijf per voornemen op hoe je dat wilt gaan realiseren. Dat is moeilijk, omdat het daardoor heel concreet wordt. Je zult zien dat het in je de praktijk helpt om door te zetten. Bij Merk Hoe Sterk hebben we veel ervaring met het maken van zo’n plan. Dus kom je er niet uit, bel gerust. We helpen je graag!

Tip 4: neem de tijd.
De start van het nieuwe jaar is voor veel mensen het moment om te starten met een nieuwe gewoonte. Meer bewegen, minder genotsmiddelen of helemaal niet meer. Op 1 januari zie je vaak dat de een na de ander de stap maakt. Maar wat als het voor jou niet het juiste moment is? Wacht dan even en maak de stap op het moment dat je er klaar voor bent. De kans op succes is dan vele malen groter.

Tip 5: doe het niet alleen.
Heb je een zwak moment? Ben je onzeker of het wel gaat lukken? Dat mag best even, maar houd jouw doel voor ogen. Denk aan jezelf, je partner of kinderen. Doe het samen met hen, dat maakt het voor jou makkelijker. Want je hoeft niet alles alleen te doen. Door hulp te vragen is het makkelijker om op moeilijke momenten door te zetten. Wat dacht je van een coach die je motiveert en stimuleert? Het kan heel waardevol zijn. Merk Hoe Sterk helpt je graag bij de verandering naar een nieuwe gewoonte, het kost dan wel even wat tijd maar je krijgt er heel veel voor terug, je creëert voor je zelf en je gezin weer een mooie vaste toekomst met mogelijkheden!

Wil je meer weten over Merk Hoe sterk? Neem contact op ons op via 085 13 06 355 of info@merkhoesterk.com

Recommended Posts