Skip to content

CURSISTEN VERTELLEN

Bert*

Met de hulp van MHS ben ik er weer bovenop gekomen.

In december 2020 was ik down en depressief, door Corona en de thuissituatie wist ik niet hoe nu verder.
Mijn vrouw E is dwangmatig aan het poetsen en door het Corona werd dit er niet beter op, maar dit speelt natuurlijk al veel langer, alleen voor mij was de grens bereikt.

In januari kreeg ik hulp van de coaches van Merk hoe Sterk.
Beide coaches gingen met mij/ons aan de slag, ieder op haar eigen manier van coaching. Ik leerde veel om op een andere manier tegen de problemen aan te kijken, ook kwam mijn mondkanker aan de orde. Door die ziekte heb ik een andere kijk op het leven gekregen en wil ik mijn leven anders inrichten zodat wij beide weer gelukkig worden.

De tips en opmerkingen nam ik aan en ging ermee aan de slag, bij mijn vrouw E merkte ik weerstand. Op zeker moment heb ik de coach gebeld dat zij beter kon stoppen met het betrekken van E bij de gesprekken want het ging toch niet werken. Ik werd zelf wel sterker in mijn gedachten dat ik het wel goed zag, dat er wat met E aan de hand is. Toen kwam er een moment in een weekend dat mijn vrouw uitspraken deed betreffende het leven  en dat zij maar beter dood kon zijn, dan hadden wij geen last meer van haar.

Ik wist mij geen raad met deze uitspraken en heb de coach  gebeld. Deze uitspraken van E hadden grote gevolgen voor de coaching. Er ontstond een moeilijke situatie maar de coach bleef mij steunen en uiteindelijk heeft E psychische hulp gezocht. De coaches hebben duidelijk gezien wat er bij ons aan de hand is en uiteindelijk ben ik verder gegaan met mijn proces en mijn vrouw met haar proces bij de psychotherapeut.

Ik heb veel geleerd van de coaches  en voel mij psychisch sterker om verder te gaan in het proces van veranderingen gericht op de toekomst.

26 juli 2021

 * Deze naam is gefingeerd

ClaudiA*

Ik heb deze review geschreven vanuit mijn hart en ik hoop dat hierdoor veel mensen de moed krijgen om bij jullie of elders te beginnen.

De afgelopen zes jaar ben ik bezig geweest met de juiste mensen te vinden die mij konden helpen het herstel te bespoedigen.

Op het moment dat MHS in mijn leven werd gebracht, had ik nog geen weet dat er zulke gespecialiseerde en getalenteerde ondersteuning bestond voor de complexe PTSS waar ik dagelijks mee in onderhandeling was dat het mijn leven mocht verlaten.

Om eerlijk te zijn, die tocht was zwaar, die tocht was intens maar zeker ook heel mooi.

Dankzij het UWV kwam ik in contact met Carel en ik voelde een verlichting die ik niet anders kan uitleggen dan: ‘Soms weet je dat het einde in zicht is, maar lijken de omstandigheden daar niet zoveel gehoor aan te geven’. Mijn lichaam was op en raakte steeds verder uitgeput. Carel hielp mij inzien dat het licht aan het einde van de tunnel dichterbij kwam en dat de Wet van Murphy zou stoppen. Mijn herstel voelde dus ineens veel lichter, terwijl ik midden in de omstandigheden van Murphy zat.

Terwijl de aanvraag even duurde, was er al contact en zodoende voelde ik me veilig om mijn toegewezen coach Ebony te bellen. Mijn lijf was dusdanig uitgeput, doordat ik constant bezig was met het zelf helen en herstellen. Hierop werd direct en prettig gereageerd en al snel konden we starten. Ebony hielp mij eerst fysiek aan te sterken, zodat het onder ogen komen van mijn diepste trauma (waar ik al jaren mee bezig was om het te kunnen ontmoeten) ook lichamelijk aan te kunnen.

Dankzij de ervaring en contacten die MHS heeft, kon er snel doorverwezen worden en wisten we in korte tijd veel vooruitgang te boeken. Nu zijn we inmiddels 6 maanden verder en is mijn nieuwe leven begonnen. Er is een einde gekomen aan de herbelevingen en het oude zeer. Dit dankzij de juiste zorg op het juiste moment. Als leidraad door dit herstel de liefde en aandacht die er was vanuit MHS. De aandacht die werd geboden om mijn partner en mij ook samen te begeleiden, was goud waard.

Nu mijn nieuwe leven is gearriveerd, ben ik hieraan aan het wennen en vlieg ik nu uit om het zelf aan te kunnen. Waarbij ik uitkijk om straks STERK verder te gaan met het vervolg waarbij MHS mij gaat helpen om terug te kunnen keren op de arbeidsmarkt.

Mijn dank is groter dan ik kan uitdrukken met woorden!

Voor alle mensen die mijn verhaal lezen heb ik een kleine persoonlijke boodschap:

‘Jij bent het waard om te herstellen. Jij bent het waard en altijd al waard geweest en je mag nu worden wie je altijd al had willen zijn. De reis kan zwaar zijn om daar echt te komen, maar als je het aangaat zul je merken dat het oude leven veel zwaarder was. You can do it Power Human.’

21 juni 2021

 * Deze naam is gefingeerd

Marjolein

Ik heb complexe PTSS  en na intensieve therapie, ben ik in contact gekomen met MHS. Júist dit traject van nazorg heeft mij veel gebracht. Want na de intensieve therapie was ik weer thuis, ik dacht ja en nu? Het kostte mij moeite om mij staande te houden in het dagelijks leven en de uitdagingen van alledag aan te kunnen.

Ik was heel snel van iets niet willen en vluchtgedrag daar was ik een kei in. Ik blowde bijvoorbeeld elke avond en durfde de straat niet op. Ik schaamde mij altijd erg voor anderen en was bang, voor bijna alles eigenlijk, ik durfde niet te leven.

De begeleiding van mijn coach  was liefdevol en ook erg pittig wánt dat had ik nodig, zij trok mij door mijn weerstand heen en de bokshandschoenen gingen letterlijk en figuurlijk aan.

 Langzaam merkte ik dat ik mij steeds minder druk maakte om anderen en gebeurtenissen om mij heen en dat ik mijn grenzen beter aan durfde te geven.

Blowen doe ik allang niet meer, ik heb het niet meer nodig. Ik heb geleerd van mezelf te houden en mezelf te vergeven. Wat er gebeurt is, dat was tóen. De basis voor mijn geluk dat ben ik zelf, de kracht om te durven leven komt uit míj. Dit en de vele handvatten die ik heb gekregen, neem ik mee voor de rest van mijn leven.

 

Mede dankzij MHS sta ik weer met beide voeten op de grond en durf ik te dromen over een rijk leven vol liefde en plezier in de maatschappij. Het begin is er!

6 april 2021

 * Deze naam is gefingeerd

Klaas

‘’ boven verwachting en uiterst professioneel ’’

 Beste lezer,

Graag deel ik mijn verhaal en ervaring over MHS met u in de hoop dat mijn ervaring herkenning oproept, maar bovenal dat u inzichten krijgt in de uiterst professionele werkwijze van deze organisatie, die ons enorm heeft geholpen in een periode waar hulp ver te zoeken leek.

In 2020 waren mijn vrouw en ik in blijde verwachting van ons derde kind. Mijn vrouw is 38 en stond altijd positief in het leven totdat in maart lichamelijk klachten kwamen die hevig verergerden in korte tijd. Zij was helaas in aanraking gekomen met het Covid-19 virus. Mijn vrouw kreeg naast verergerde lichamelijk klachten ook mentale klachten wat leidde tot een mentale breakdown.

Gezien er geen ervaring was met deze situatie was het vinden van de juiste hulp een uitdaging, tegelijk met de verscherpte maatregelen (lockdown) van Covid-19 kon hulpverlening niet op korte termijn geboden worden. Binnen mijn netwerk ben ik in contact gekomen met Carel Solleveld van Merk hoe Sterk, die de urgentie van onze situatie begreep en direct kwam.

Per direct heeft Carel actie ondernomen, en sterker nog, bewerkstelligt dat wij binnen 24 uur concrete hulpverlening aangeboden kregen en goedkeuring via het WMO. Tevens werd een vast aanspreekpunt/coach toegewezen met wie wij direct in contact stonden en begeleid werden.

Door de pragmatische en effectieve aanpak, het netwerk van specialisten en no-nonsense communicatie werd het herstelproces van mijn vrouw in sneltreinvaart ingezet. Iets wat niet te bewerkstelligen is als wij dit zelf zouden doen door de lange wachttijden van 4-6 maanden bij hulpverleners en het ontbreken van ervaring en kennis binnen de zorg.

Merk Hoe Sterk heeft ons hier uitstekend in voorbereid en begeleid en ons in contact gebracht met professionals die snel met je schakelen en doelgericht werken, met als doel dat de cursist, zonder de lange wachttijden, de correcte behandeling krijgt.

Mijn waardering gaat uit naar Merk hoe Sterk, die niet alleen mijn vrouw, maar ook de rest van het gezin heeft betrokken en begeleid in dit proces. Boven verwachting en uiterst professioneel

4 september 2020

 * Deze naam is gefingeerd

Bram

Merk hoe sterk zijn toppers!

Ik heb de heren Raoul & Carel  ontmoet bij Psytrec in Bilthoven.
Zij hebben mij en mijn gezin goed begeleidt en ondersteund, zowel op persoonlijk gebied maar ook met het conflict met mijn werkgever.
Door de steun, aandacht en advies die zij mij gaven hebben we een zeer goed eind resultaat geboekt.

Beste heren Raoul en Carel, jullie waren voor mij en mijn gezin een gouden team!
Nu dit allemaal is afgesloten wilde ik jullie op deze manier nogmaals hartelijk bedanken voor alles. Ik hoop dat jullie nog veel mensen mogen helpen.

BEDANKT! 

24 februari 2020 

 * Deze naam is gefingeerd

Frank

Ik wilde jullie graag laten weten dat het erg goed gaat met mij.

Tegenwoordig heb ik een baan dichtbij huis gevonden als Junior onderwijs coördinator.

Binnenkort mag ik ook als extern lid voor de examencommissie van de Hogeschool Rotterdam mee doen met vergaderingen.

In oktober ben ik begonnen met beide banen, ik werk dan 24 uur per week. Ik word natuurlijk nog steeds langzaam ingewerkt. 

Bij beide bedrijven heb ik een jaarcontract. In oktober 2020 hoor ik of ik een vast contract krijg. Ik loop nog bij het UWV, maar daar ervaar ik geen druk van. Ik kan contact opnemen met het UWV wanneer ik dat nodig acht.

Ik wandel elke dag (ongeveer 15.000 stappen per dag), daarbuiten doe ik elke woensdagavond aan aqua jogging en op donderdagavond aan Yoga.

Ik ben op het moment behoorlijk fit en ben in de tussentijd zelfs 19 kilo afgevallen.

Ik werk alle dagen behalve op de woensdag, deze dag heb ik echt nodig om bij te komen en/of mijn sociale contacten te kunnen onderhouden.

Grenzen aangeven gaat wel beter, maar ik merk wel dat het belangrijk is om dit te blijven bewaken. Het blijft voor mij een ontwikkelpunt.

Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om 2 jaar geleden met jullie in zee te gaan, anders was het voor mij een uitzichtloze zaak.

27 januari 2020 

 * Deze naam is gefingeerd

Lizzy

Precies een jaar geleden kon ik nog maar weinig redenen bedenken waarom het goed voor mijn kinderen en mij zou zijn dat ik 2019 nog in zou gaan.

Ik was hopeloos, wanhopig en heel, heel erg verdrietig.
In de eerste gesprekken met Merk Hoe Sterk kwam vaak het lichtje naar voren,
 “Als er nog een lichtje is dan kunnen we er wat mee, en wij zien bij jou dat lichtje”

En ik dacht waar heb je het over, welk lichtje zie je dat ik echt niet zie en voel.Maar ze hadden wel gelijk, ik had nog een lichtje, vier zelfs… mijn lieve en dappere kinderen.

En voor hun moest en wilde ik ervoor gaan.

Het was een pittig jaar waarin ik veel heb geleerd over mezelf, met overwinningen maar ook met een paar diepe dalen.

En ik ben er nog niet maar man wat heb ik een stappen gemaakt en wat heb ik voor het doorzetten een hoop terug gekregen.

Ik heb het leven terug gekregen in 2019, de hoop en de moed, geluksmomentjes, rust in mijn gezin en het heden en een slanker lijf.
 De laatste weken merkte ik ineens dat ik eigenlijk niet meer continu met mijn gedachten in het verleden was, de trauma’s en nare herinneringen die er altijd waren maar ook het gemis van tijden en mensen uit het verleden.

Ik zit ook niet continu met angst voor de toekomst, wat voor erge dingen gaan er nog komen, blijf ik altijd alleen? Wat als ik een erge ziekte krijg? Of wat als er iets gebeurt met mijn kinderen.

Ik zit in het heden.
Hoe mooi is dat, ik kan van het moment genieten of om het moment huilen.
 Het heden is wat 2019 mij heeft gebracht, liefde voor mezelf en acceptatie wat er was.

En nu op weg naar 2020, de puntjes op de i, een hoopvolle toekomst en geluk met mijn kinderen en de mensen om me heen.

Ik wens jullie dat allemaal toe! 
19 december 2019 

 * Deze naam is gefingeerd

Madelief

De coaching heeft mij veel gebracht.
Dankzij de handvatten en begeleiding die de beide coaches mij geboden hebben heb ik mijn verkeerde manier van denken en verkeerde handel patronen kunnen doorbreken.

Hierdoor heb ik alles positief kunnen ombuigen waardoor ik langzaam steeds meer mezelf word.
Hierdoor is er nu ruimte voor rust, liefde en geluk in ons leven.
De vooruitzichten zijn erg positief, ik hoop op een volledig herstel en een toekomst die mij nieuwe kansen bied.
Super om aan dit traject te mogen deel nemen.
Dit is echt een waardevolle aanvulling op mijn PTSS behandeling geweest.
 

5 december 2019 

 * Deze naam is gefingeerd

Saskia

 PTSS IS MIJ OVERKOMEN – IK BEN HET NIET MEER!

Even een klein berichtje over mijn ervaringen met het coachen van Merk Hoe Sterk (MHS).
Vorige week had ik een spannende dag waar ik best wel tegenop zag, want er stond een exposure sessie op mijn coaching programma bij MHS.

 Vol goede moed en hoop op een betere toekomst voor mijzelf, begonnen wij aan de sessie. Het was zwaar en erg heftig. Zo blij dat mijn trajectbegeleider van Merk Hoe Sterk hierbij aanwezig was, want er kwamen heel veel emoties los. De rest van de dag ben ik nog onder de indruk geweest van deze exposure sessie en het heeft mij veel goeds gedaan.

 Zelfs de spierpijn die ik de dagen erna voelde kon ik zien als mooi mee genomen. Helemaal niet verwacht toen ik hieraan begon dat ik dit nog zou kunnen voelen, en dan zelfs nog dagen erna.
 De spierpijn werd verzacht door een onoverwinnelijk gevoel wat ik na een paar dagen mocht ervaren. Dat was zo’n heerlijk krachtig gevoel!

Wat fijn om een helder moment te hebben dat het leven toch nog anders kan lopen na 26 jaar in de GGZ geleefd te hebben en met zekerheid te weten dat ik met de nodige hulp zal komen waar ik wil zijn. Nu voelt het gewoon vreemd dat PTSS zo gewoon was in mijn leven, dat het mij zeg maar opgeslokt heeft.
Gelukkig door de hulp van MHS kan ik nu met volle overtuiging zeggen dat de PTSS mij is overkomen, maar ik ben het niet meer!

27 juni 2019

* Deze naam is gefingeerd 

Nicole

Ik ben inmiddels al een tijdje aan het herstellen van een operatie,
maar ik wil je alvast heel graag bedanken voor alle hulp,
want jij hebt mij echt heel ver op weg geholpen. Coach Bedankt! 

 

Heel erg blij !!

Het is alweer een tijdje terug dat we elkaar hebben gesproken, Maar het gaat allemaal goed. 

Mijn onzekerheid is al een stuk minder geworden, de gedachtes die normaal hierbij kwamen kijken vallen mij ook steeds minder lastig. Ook pieker ik stukken minder dan voorheen.

Daarom ook mijn reactie om mijn dankbaarheid naar jullie te uiten. Merk Hoe Sterk (MHS) heeft met zijn begeleiding mijn leven echt ten goede veranderd. 

Ik voel de tranen van geluk alweer opkomen als ik dit type. Ik ben jullie en vooral mijn persoonlijke begeleider zo ontzettend dankbaar! 

Ik wens dat jullie van MHS nog vele mensen dit geweldige gevoel kunnen geven. Want ik wens iedereen een nieuwe start toe!

Groetjes Nicole.

27 maart 2019 & 11 juli 2019

* Deze naam is gefingeerd 

Janneke

Na een intensieve 8-daagse PTSS-behandeling is Janneke sinds februari 2019 gestart met een hersteltraject bij Merk Hoe Sterk (MHS). Janneke was afgelopen week bij haar psycholoog voor haar laatste terugkom-gesprek. Zij  wil inbrengen dat ze vindt dat ze al veel te lang (9 maanden na behandeling) met zichzelf bezig is geweest. Ze vindt dat nu wel genoeg.

Janneke vraagt de psycholoog of zij verandering ziet, sinds ze haar voor de laatste keer heeft gezien. De psycholoog is zichtbaar verrast over de verandering bij Janneke. In juni 2018 kwam Janneke wanhopig, onrustig en angstig bij haar binnen en leek een “stuiterbal”, nu oogt ze zichtbaar rustiger en de test die Janneke heeft gemaakt geeft een significante daling aan. Wat de psycholoog het meest verraste, is de korte periode waarin de verandering heeft plaats gevonden. Ze zei tegen Janneke dat ze mensen kent die hetzelfde hebben meegemaakt en nu al 5 jaar lang bij een GGZ-instelling lopen en nog steeds weinig herstel laten zien. Janneke heeft inmiddels diverse sessies gehad bij MHS, bij 2 verschillende coaches en zij durft en kan nu weer voelen

Bij MHS zien wij cliënten die angst hebben om te durven voelen of het soms echt niet (meer) weten wat voelen is. Zij hebben de strategie ontwikkeld om na het trauma (soms vanaf baby) niet meer te voelen, omdat het te pijnlijk is. Meestal binnen diverse sessies kan de cursist weer contact met het lichaam maken en ervaren dat het niet langer onveilig voelt. Eenmaal goed bij zichzelf dan kunnen de stappen naar volledig herstel vaak snel worden gezet. 

MHS houdt zich niet alleen met de cursist bezig, maar kijkt ook naar het systeem achter de cliënt. Om een vlot herstel te bewerkstelligen, vinden wij het belangrijk dat ook de partner en de kinderen (het gezin) voldoende aandacht krijgt. Zowel de partner als de kinderen hebben vaak de nodige problematiek ontwikkeld en zich moeten aanpassen om met PTSS van de partner of het gezinslid om te leren gaan. Wanneer de cursist dan opeens PTSS-klachtenvrij thuiskomt, moet de partner en de kinderen weer leren vertrouwen op de nieuwe persoon en zullen zij ook aan de nodige veranderingen onderhevig zijn. Alles staat met elkaar in verbinding en er is sprake van acties/reacties. 

Voor het ontwikkelen van een goede stabiele basis is meer nodig dan alleen het sleutelen aan de psychische klachten. MHS kijkt ook naar de vele nevenfactoren zoals; is sprake van een stabiele financiële situatie, is er structuur, hoe gaat het slapen, de voeding, is er aandacht voor sport en beweging, is nog sprake van woede, hoe is het verder met de emoties, zicht op werk, sociale contacten en het toekomstbeeld. Wanneer alles in voldoende in balans is, kunnen we vlot verder stappen zetten naar het gewenste optimale herstel.

Bij MHS spreken wij over een goed coachingstraject als er aandacht is besteed aan alle factoren die invloed kunnen hebben op het herstel van de cursist en diens partner en/of kinderen. Dan is de missie van Merk Hoe Sterk geslaagd!
15 april 2019

Evelien

Ik was er slecht aan toe voor Psytrec. Mijn leven bestond uit angsten en overtuigingen, daar werd ik door geleefd. Paniekaanvallen, vermijden, mijn masker op, altijd boos en nooit naar mijn gevoel durven luisteren. Ik vertrouwde niemand meer. MHS heeft mij na Psytrec geholpen sterk te worden om weer mee te draaien in de wijde wereld.
Door Walk & Talk, heb ik veel geleerd over mijn oude gedrag en heb ik de wereld anders leren bekijken. Zonder slachtoffergedrag, zonder angsten en met een nieuwe energie die ik hiervoor niet kende.
Ik geniet nu veel meer van dingen die echt belangrijk zijn en heb meer van mezelf leren houden. Ook al heb ik de banden verbroken met vrienden en familie, ik heb nu de juiste mensen om mij heen. Mensen die 100% om mij geven, no matter what. Ik voel me stukken lichter en kan weer lachen.
Dank je wel, lieve Anja en Carel.
Kwetsbaar zijn maakt je sterk!
14 januari 2019 

Anne

Nadat ik bij Psytrec was geweest durfde ik eindelijk uit mijn schulp te kruipen. De groep van mede cursisten zag mij veranderen. Maar eenmaal thuis vond ik het moeilijk om alleen te zijn. Door middel van een mindfulness oefening toe te passen voelde ik mij rustiger worden en ben ik alweer snel aan het werk gegaan. Maar ook op mijn werk kwam de spanning terug en probeerde ik door de mindfulness oefening rust te creëren.
Toen de terugkomdag van Psytrec was ben ik daar naar toe gegaan met mijn dochter en daar was Carel. Mijn dochter vertelde hem dat ik alweer aan het werk was maar dat ik een andere baan wilde. Carel schrok ervan dat ik alweer zo snel aan het werk was gegaan. De rest van mijn groep zat ook nog in de ziektewet. Tijdens het gesprek moest mijn dochter huilen, zij had helemaal geen vertrouwen meer in mij, maar ook daar zouden wij aan gaan werken zei Carel. Voordat het zover was hebben Carel en ik heel veel gesprekken op mijn werk gehad omdat in mijn geval het coachingstraject vergoed moest worden door mijn werkgever. Eindelijk na 3 maanden konden we starten. Wij gingen 1x per week intensief sporten en praten. Wij werkten aan het vertrouwen terug krijgen in mensen maar ook dat ik mijzelf niet meer zou inlaten met voor mij verkeerde en overheersende mensen, want dat deed ik nog wel. Mijn vriend was zo’n persoon en nadat hij een punt achter de relatie had gezet motiveerde Carel mij om niet meer in de fout te gaan. Hij motiveerde mij door te zeggen dat als het goed met mij zou gaan ik vanzelf de juiste personen zou gaan aantrekken. Ik ben een sterke vrouw geworden, ik ben opener en sta rechtop. Ik ben zelfs bij Psytrec geweest om mijn verhaal te vertellen aan vreemden. Iedereen was zeer trots op mij, ook mijn dochters. Ook dit was weer een overwinning voor mij. Ik moet het nu allen doen, maar ik kom er wel en ik  kan Carel altijd bellen. Dat vind ik fijn en een passende baan komt ook nog wel op mijn pad. Ik ben Carel zeer dankbaar dat hij mij heeft geholpen, ik ben in alles sterker geworden. Ik zal nooit een prater zijn, maar dat is wie ik ben en dat moet ik accepteren. Het is goed zoals ik ben!

16 november 2018

PATRICIA

Na mijn eerste kennismakingsgesprek met Carel is mijn leven en dat van mijn gezin compleet veranderd. Ik had voor het eerst,na zoveel sessies achter de rug te hebben gehad bij meerdere psychologen praktijken, het gevoel dat ik werd gehoord en werd begrepen, ik heb gehuild van geluk omdat ik vanaf dat moment het vertrouwen had dat het allemaal goed zou komen.

Ook nieuw voor mij was dat Carel er niet alleen voor mij was maar voor mijn hele gezin. Eindelijk iemand die het begreep en met een plan van aanpak kwam, er was een engel naar ons gestuurd en die engel heette Carel. Carel liet ons inzien hoe belangrijk communicatie is, wat je al gewonnen hebt als dat eenmaal goed zit.

Carel stelde een behandelplan voor waarbij hij vermelde dat het zwaar maar wel effectief zou zijn. Hij stelde EMDR voor,een praktijk niet naast de deur voor mij, (ondertussen ook gelijk mijn rijangst aangepakt) maar wel de beste therapeut in haar soort. Daarnaast adviseerde Carel om er Mindfulness bij te gaan doen. Ik ben Carel zo dankbaar dat ik 2 fantastische vrouwen heb mogen leren kennen die mij een hele andere kijk op het leven hebben gegeven, door positiever te zijn, meer te bewegen en te weten dat lichaam en geest echt samenwerken. Voel je je geestelijk beter, dan gaat het lichamelijk ook beter. Ik heb een bewogen jaar achter de rug en keihard gewerkt om te zijn waar ik nu ben, ik ben weerbaarder geworden, ik kan weer genieten en vind geluk in de kleine dingen van het leven.

Carel, ik wil je via deze weg ook namens mijn man en mijn moeder nogmaals bedanken voor de coaching die je mij hebt gegeven, en dat ik echt Merk Hoeveel Sterker ik ben geworden.

4 oktober 2018 

Hannah

 Het respect, begrip, (h)erkenning en empathie waar ik zo naar op zoek was, heb ik bij MHS gevonden. Carel heeft mij gesteund door met mij naar alle moeilijke gesprekken bij de werkgever te gaan. Hij bracht verheldering over wat ik heb mee gemaakt maar ook wat ik nog kon verwachten na mijn traject bij Psytrec. Carel heeft dit heel goed duidelijk kunnen maken aan mijn werkgever, hierdoor ontstond er ruimte voor mij en heel belangrijk voor mijn herstel. De sportsessies hebben naast conditie ook bijgedragen aan  de ontwikkeling van mijn mentale weerbaarheid. De coaching gesprekken hebben mij inzicht gegeven in mijn mogelijkheden. Maar het belangrijkste wat het mij gebracht heeft is zelf-verantwoordelijkheid. Ik ben nu niet alleen de hoofdrolspeler van mijn levensfilm geworden, maar ook de regisseur. De expertise en contacten van MHS zijn ook ingezet om mij te verwijzen naar een psycholoog voor mijn nazorg. Zodat ik mijn restproblematiek met een goed matchende therapeut kon aanpakken. Ik merk dat ik een heel eind op weg ben gekomen in deze drie maanden samen met MHS en gelukkig kan ik nog steeds op ze rekenen. Het lucht op dat ik niet vast zit aan een timeframe. Ik mag en kan herstellen op mijn eigen ritme. 

9 juli 2018

Victoria

Ik leed al vanaf mijn jeugd aan PTSS. Na zoveel therapieën (die niet hadden geholpen), besloot ik om mij te laten behandelen bij Psytrec. Het was een zware moeilijke periode geweest

Na Psytrec was ik eindelijk verlost van PTSS. Echter had ik nog steeds last van boosheid, kort lontje, verdriet en stress. Ik dacht dat ik na de behandeling alles zelf kon afhandelen.
Via Psytrec kwam ik terecht bij MHS. In eerste instantie dacht ik dat ik ze niet nodig zou hebben, totdat  Carel van MHS mij belde om te informeren hoe het met mij ging. Na rake vragen te stellen barstte ik in tranen uit. Ik had 3 maanden hulp gehad van Carel. Elke week intensief sporten en praten over hoe ik moest leren nee te zeggen. Leren communiceren met mijn man en kinderen zonder dat ik boos werd. Meer vrije tijd en ontspanning aan mijzelf moest geven en niet te vergeten meer leuke dingen doen samen met mijn man. Carel was een top coach die mij positieve dingen liet zien, zodat ik niet meer de negatieve dingen zag. Ik ben Carel erg dankbaar dat hij mij heeft geholpen. Ik kijk vooruit en niet meer achterom.

28 juni 2018
 

Louise

Binnen drie maanden is mijn leven behoorlijk veranderd. Voor de komst van MHS had ik moeite mijn patronen van voor de PTSS zelf te doorbreken. Ik sliep niet goed, at niet goed, werkte niet, had een redelijk kort lontje en was vooral onzeker. Binnen deze drie maanden heb ik mezelf zien groeien. 
De tijd met Carel Solleveld van MHS beschouw ik als pittig; het sporten in combinatie met de gesprekken en de zelfreflectie die dat vraagt. Ik kon niet goed bij mijn gevoel komen en vermeed een hoop. Ik kwam hier nu niet meer mee weg en werd zowel fysiek als mentaal afgebroken om alles weer als nieuw op te bouwen. Ik voel me dan ook als herboren.

Ook zie ik de tijd met MHS als leerzaam en steunend. Ik kon mijn coach altijd bellen en alles was bespreekbaar. Ik kreeg door die gesprekken weer net datgene wat ik nodig had om een volgende stap in mijn proces te zetten. 
Nu slaap ik elke nacht goed, ik eet 3 keer per dag, ik beweeg en werk. Ook word ik nauwelijks heel boos. Dit alles kost me niet eens veel moeite, het gaat al bijna vanzelf. Ik heb geleerd mijn oude en nieuwe ‘ik’ te laten samensmelten. Ik kan mijn ‘oude ik’ herkennen en vervangen voor mijn ‘nieuwe ik’. Ik ben weer aan het werk en bouw op. Ik zie de toekomst nu niet negatief meer, maar voel me sterk en krachtig. Ik heb zin in de toekomst! 

18 april 2018

Esther

Door MHS kan ik weer genieten van het leven! Na veel, heel veel re-integratie- en coaching trajecten, ben ik na mijn behandeling van Psytrec, bij Carel  Solleveld van Merk hoe Sterk terecht gekomen. 

Hij heeft mij en mijn man ontzettend positief geraakt. Want hij was de 1e coach die vroeg; “en hoe is het eigenlijk met jouw man?” 

Door alle leed met mij, kwam mijn man in een depressie en burn-out terecht. Hij kon het ook allemaal niet meer aan. Je draagt niet alleen je psychische leed, dit doe je met je hele gezin. Vervolgens heeft Carel ook voor mijn man adviezen gegeven t.a.v. zijn werk en herstel, en was daar nauw bij betrokken.

Ik kon wel huilen, niet van ellende deze keer(!), maar van geluk toen Carel samen met ons mee ging naar de zoveelste afspraak bij het UWV. We waren niet meer alleen. Er ging een coach mee!

Dat had ik nog nooit meegemaakt.
Dat gaf ons zoveel vertrouwen en een echte steun in onze rug! 

Carel ervaar ik als een zeer direct en kundig persoon. Hij weet veel van psychisch lijden en de gevolgen die dit heeft op jouw leven en dat van je familie. Daarnaast weet hij zijn expertise te combineren met de werkgever en de dynamiek die daarbij hoort, juist die nazorg en herstel is zo van belang. Dit onderdeel wordt volledig vergeten in de GGZ.  Ik heb dit altijd gemist in mijn voorgaande trajecten.

Ik kan hem altijd bellen en staat voor mij en ons klaar. 
Hij is zeer snel van begrip en gaat recht op ons gezamenlijk doel af; Beter en sterker worden en dat is voor mij en mijn man gelukt.
Ik ben weer volledig aan het solliciteren en mijn man heeft de weg naar zijn werk al weer volledig opgepakt. 

Denise H.

Na mijn intensieve behandeling bij Psytrec was ik goed de weg kwijt. Geen idee waar ik moest beginnen met het opnieuw inrichten en opbouwen van mijn leven.

Maar toen ontmoette ik Carel Solleveld. 
Ik voelde me gehoord, begrepen en het belangrijkste, op weg geholpen! Samen met Carel is het gelukt mijn leven weer op de rit te krijgen! 

Ik ben dan ook heel tevreden en dankbaar dat Carel mij zowel privé als op werkgebied enorm geholpen heeft en 24/7 voor mij klaar stond.

John

Dit schrijven is voor een allen die twijfelen of ze wel of niet gebruik willen maken van nazorg, gegeven door “Merk Hoe Sterk”. 

Uit ervaring kan ik U zeggen DOEN. 

 In mijn geval is dit mij aangeboden op de terugkomdag van Psytrec. Op 12 mei 2017 kreeg een burn-out met PTSS. Na een 2 x 4 daagse behandeling bij Psytrec in Bilthoven kwam ik, op de laatste terugkom dag, in gesprek met mensen van Merk Hoe Sterk. Deze professionele instantie verzorgt de nazorg na een PTSS behandeling. Deze nazorg is ten zeerste aan te bevelen omdat je als PTSS-er na de Psytrec behandeling er nog niet bent. De genezing is als het ware nog niet helemaal voltooid. Merk Hoe Sterk is een uitermate goed verlengstuk tot algehele genezing, ze halen als het ware de laatste splinters, onzekerheden, en mentale pijntjes bij je weg. 

De behandelwijze is eigenlijk hetzelfde als bij Psytrec, veel sporten en praten, maar over een langer traject. In mijn geval kwam mijn personal coach,  Carel Solleveld, 2x per week een uur aan huis. Hij nam mij mee naar buiten waar hij tijdens simpele, maar intensieve, sport oefeningen over mijn rest problemen ging praten. Dit deed hij op zo’n manier dat jij je aan het eind van de totale nazorg behandeling weer sterker en positiever in het leven staat. Dat je weer leuker en gezelliger voor je omgeving bent, dat je weer meer  aan jezelf denkt en  een gezonde (goede) vorm van egoïsme creëert. Dus niet altijd maar ja knikken en ja doen, nee gewoon weer nee durft te zeggen als het jou niet uitkomt. Je eigen leven weer leiden en niet meer geleefd worden, zowel tegen naasten, vrienden maar ook tegen je werkgever, als je het wilt gaan ze zelfs mee naar je werkgever voor begeleidende gesprekken.

Kortom mocht je twijfels hebben over deze vorm van nazorg, mijn advies luidt “met beide handen aanpakken”. Het kost je ; behalve je eigen inzet  en wilskracht; helemaal niets, Merk Hoe Sterk zal de kosten die hiermee gemoeid zijn voorleggen aan je werkgever of een mogelijk ander betalende partij. Nogmaals DOEN, ik heb er baat bij gehad. Groetjes John een ex PTSS-er.

Ben

…Coach, jij hebt voor een uitstekende match gezorgd voor re-integratie in de regio, waarbij de gedachte;
 ‘welk werk maakt je blij’ voorop staat.

Het recente (sollicitatie)gesprek, waartoe ik door jou ben gemotiveerd, is erg goed verlopen en heb inmiddels een enorme carrière switch gemaakt: motor-monteur in plaats van juridische dienstverlening
Die gedachte heeft mij oprecht blij gemaakt: van mijn passie mijn werk maken.
 

Nogmaals dank!


ROELOF

Ik wil hierbij mijn dank uitspreken voor de weken dat jij mij intensief begeleid hebt. Door jou / MHS volg ik het pad wat ik wil volgen. Ik vind het top dat jij samen met mij, mijn werk hebt bezocht en dat jij met eigen ogen hebt kunnen zien hoe het er daar aan toe gaat. Ik hoop mijn uiteindelijke doel te behalen om werkzaam te zijn als ervarings- deskundige en daar ben ik nu hard voor aan het werk. Het ligt nu daadwerkelijk binnen mijn bereik. Dankzij jou heb ik mijn energie weer terug en kijk ik uit naar alles wat komen gaat, ook ben ik jou dankbaar voor de gesprekken die wij hebben gehad. Kortom ik wil je bedanken dat jij mij hebt begeleidt en dat jij mij, mijn zelfvertrouwen hebt teruggegeven. Ik kan nu verder bouwen aan mijn toekomst en zie sinds lange tijd weer nieuwe mogelijkheden. 

Ik zou niet weten hoe het afgelopen zou zijn zonder de begeleiding van MHS. Of ik dan nog steeds depressief zou zijn en geen structuur zou hebben. Feit is dat mijn dagen nu normaal zijn en alles op zijn plaats is gevallen, dat er mooie toekomstplannen zijn die realistisch en haalbaar zijn. Thnx Raoul voor alles tot nu toe en hopelijk kan ik in de nabije toekomst wat voor jou en MHS betekenen. 

YARAH

…Ik heb de coaching van Merk Hoe Sterk heel erg fijn ervaren. Bij mijn psycholoog werkte ik aan mijn angsten en bij Merk Hoe Sterk zorgde ik dat het dagelijkse leven haalbaarder werd rondom deze angsten. Zo hielp Merk Hoe sterk met oefeningen om me veiliger te gaan voelen in mijn huis (mijn huis is helemaal opnieuw ingericht en ik kreeg dagelijks oefeningen), ze hielpen met regels en wetten rondom mijn werk, maar ook dingen zoals opnieuw door Amsterdam lopen op een plek waar ik liever niet meer kwam, opkomen tegen mannen met het sporten, ik heb opnieuw leren autorijden op een manier dat ik me veiliger voel en deze regels heb ik andersom weer kunnen toepassen op straat. Zo weet ik nu dat, als ik bang ben, ik ook een andere weg mag kiezen en ik ook even kan stoppen als ik een eng persoon zie, zodat diegene voorbij mij loopt. Handige regels die me wat controle teruggeven…

COntact