Het geheim van succes – Edith Bosch

Het geheim van succes – Edith Bosch

16 april 2018 – Joëlle van Maasdam

“Als je écht iets wilt bereiken, hoort stress erbij”, “no pain, no gain”. Voor de meeste mensen is dit ‘the way of life’, wil je iets bereiken in het leven dan moet je heel hard werken, harder dan die ander, altijd door blijven gaan en nooit opgeven. Dan pas zal je echt succes kennen. Woorden waar Judoka Edith Bosch bij leefde. 

Deze woorden klinken natuurlijk heel stoer. Woorden van een echte ‘go-getter’, iemand die vastbesloten is om iets te bereiken in zijn leven. Maar deze woorden zijn ook toxisch. Er is natuurlijk helemaal niets mis met gepassioneerd te zijn om je doel te bereiken, maar dit gaat niet meer over liefde voor je doel maar obsessie over je doel. Niet genieten van de weg naar je doel en genieten van de successen die je behaald maar ‘eyes on the price’ het doel wordt het belangrijkste in je leven en de rest, of eigenlijk je leven zelf wordt bijzaak. 

Een perfecte voedingsbodem voor het tot bloei laten komen van een burn-out. Die als een sterke plant zal woekeren in de tuin van je leven en alle mooie bloemen en planten, die jou, jou maken al snel zal verstikken en alles zal overnemen, het dringt door in alle hoeken van je leven en zal daar zijn verlammende invloed uitoefenen. Iedereen leeft vanuit de illusie van de persoonlijke onkwetsbaarheid, de één meer dan de ander, en daar is helemaal niets mis mee want dit heb je nodig om te functioneren. Helaas brengt dit ook met zich mee dat veel mensen denken ‘ja, maar dat gebeurd mij niet, dat gebeurd alleen bij die ander’. Maar vergis je niet, één op de vijf mensen tussen de 20 en 40 jaar heeft zulke ernstige burn-out klachten dat het hun dagelijks leven belemmerd. Ja echt, dit kan ook jou overkomen. 

In onderstaand filmpje vertelt Judoka Edith Bosch over ‘het geheim van succes’. En waar die woorden “als je écht iets wilt bereiken, hoort stress erbij”, haar gebracht hebben. 
En merk je na het kijken dat je ook bent uitgekomen op die eerste rij dan moedigen wij je aan om écht heel stoer te zijn en toe te geven dat het zo niet meer gaat. Het kan dan heel goed voor u zijn om dit met uw huisarts te bespreken of een ander vertrouwenspersoon.
   

Succes is niet altijd maar winnen, succes is het leven van jouw unieke leven.  

 

 

Recommended Posts