Nederland wil extra aandacht voor misbruik jongens

Watch
WATCH Nederland wil extra aandacht voor misbruik jongens


9 januari 2018 – WATCH Nederland wil meer onderzoek gaan doen naar seksuele uitbuiting van minderjarige jongens. Sinds haar oprichting, precies een jaar geleden, richtte WATCH zich met name op loverboyactiviteiten. Nu vraagt de organisatie ook nadrukkelijk om verdachte situaties inzake jongens te melden.
WATCH Nederland wil meer onderzoek gaan doen naar seksuele uitbuiting van minderjarige jongens. Sinds haar oprichting, precies een jaar geleden, richtte WATCH zich met name op loverboyactiviteiten. Nu vraagt de organisatie ook nadrukkelijk om verdachte situaties inzake jongens te melden.
Het meldpunt en onderzoeksbureau inzake seksuele uitbuiting minderjarigen in Nederland WATCH Nederland kreeg in haar eerste bestaansjaar 131 meldingen binnen. 61 meldingen leidden tot intensief onderzoek, 53 zaken werden overgedragen aan de politie. Fier, Terre des Hommes en CKM, de organisaties achter WATCH Nederland, spreken van een succesvol eerste jaar en verwachten dat de bereidheid tot melden vanuit het publiek in 2018 verder zal toenemen.
Onderbuikgevoel
WATCH Nederland roept iedereen die het onderbuikgevoel heeft dat een minderjarige slachtoffer is van seksuitbuiting op dit te melden bij WATCH Nederland. “Vorig jaar spraken we alleen over loverboypraktijken”, zegt Gideon van Aartsen van Terre des Hommes. Het meldpunt vraagt nu extra aandacht voor jongens die slachtoffer zijn. “Het gaat om puberjongens die, onzichtbaar voor de buitenwereld, worden gechanteerd (vaak zijn ze nog niet uit de kast) en seksueel worden uitgebuit. Tijdens de uitbuiting worden ze veelvuldig verkracht, psychisch gebroken en murw gemaakt.”
WATCH Nederland vermoedt op basis van binnengekomen signalen dat er in ons land veel meer minderjarige jongens slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting dan nu bekend is. Uit eerder onderzoek van Regioplan bleek ook dat politie, jeugdzorg en andere instellingen beperkt zicht hebben op jongensprostitutie en jongensslachtoffers van seksuele uitbuiting

 

Bron: huiselijkgeweld.nl 
*Gerelateerd artikel: 
https://ckm-fier.nl/Aandacht-voor-jongensslachtoffers.ashx

*Let op het gerelateerde artikel kan als zeer heftig ervaren worden door slachtoffers en/ of betrokkenen van slachtoffers.

Recommended Posts