VIDEO – Visual Schema Displacement Therapy in vergelijking met EMDR

PSYTREC 

Visual Schema Displacement Therapy in vergelijking met EMDR 

21 juni 2018

 

Een nieuwe vorm van traumabehandeling die Visual Schema Displacement Therapy (VSDT) heet, werd door Ad de Jongh en Suzy Matthijssen naast EMDR gelegd om de verschillen te onderzoeken en effectiviteit te toetsen.

De ontwikkelaars van de therapie (Nik en Eva Speakman) claimen dat VSDT sneller en beter werkt dan andere traumabehandelingen.

In onderstaand filmpje kun je zien tot welke conclusies Ad en Suzy zijn gekomen.

 

Ad de Jongh is gz-psycholoog. Hij is als bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, en als honorary professor aan de Salford University en de University of Worcester (UK). Ad maakt onder andere deel uit van de directieraad van de PTSS kliniek PSYTREC, en houdt zich bezig met onderzoek naar de mogelijkheid van evidence based behandelingen van de gevolgen van traumatische gebeurtenissen bij diverse groepen patiënten, waaronder die met ernstige psychiatrische aandoeningen. Hij is (co-)auteur van ruim 300 publicaties over psychologische onderwerpen, waaronder zes boeken.
Suzy Matthijssen is klinisch psycholoog-psychotherapeut, PHD student, cognitief gedragstherapeut, psyhotraumatherapeut, NRGD geregistreerd Pro Justitia rapporteur, EFT therapeut en EMDR Europe practitioner. Ze is werkzaam bij het Altrecht Academisch Angstcentrum, een topklinische afdeling waar patiënten met complexe angststoornissen, dwang en trauma worden behandeld. Ze schrijft Pro Justitia rapportages en is docente bij RINO. Tijdens haar promotietraject welke in samenwerking met de Universiteit Utrecht is opgezet heeft zij onderzoek gedaan naar het optimaliseren van traumabehandelingen. 
Modaliteitsspecifieke belasting bij EMDR is een van de onderwerpen die ze heeft onderzocht. Daarnaast doet ze onderzoek naar een veelbelovende nieuwe vorm van traumabehandeling, Visual Schema Displacement Therapy.

 

Recommended Posts