Blog – Werkhervatting na PTSS-behandeling

Blog – 28 oktober 2019.

Werkhervatting na PTSS-behandeling
Na de behandeling van PTSS verwacht een werkgever dat zijn werknemer er weer klaar voor is. De behandeling is immers afgelopen. In de praktijk blijkt dit een illusie. Een werknemer die is uitgevallen door een psychische klacht zoals PTSS, een burn-out of depressie heeft goede begeleiding nodig. En zelfs dan is het de vraag of de betreffende medewerker kan terugkeren in zijn of haar oude functie. In deze blog vertellen we je alles over werkhervatting na een PTSS-behandeling.

Ben je er klaar voor?
Bij Merk Hoe Sterk (MHS) helpen we mensen hun leven op te pakken na PTSS, een depressie of burn-out. Terugkeer naar werk is daar een onderdeel van. Hierbij staan de mogelijkheden van de cursist centraal. Heeft iemand bijv. nog veel last van nachtmerries, emoties, een kort lontje, voedingsproblemen of concentratieproblemen? Dan kan dat een reden zijn om nog niet te starten met het re-integratieproces. Het is belangrijk dat deze primaire behoeften eerst adequaat worden aangepakt. Denk aan een goed dagritme, balans in het gezin, gezonde voeding en conditie opbouwen. Dit is voor elke cursist anders, en dus maatwerk vanuit MHS.

Wat is er afgesproken?
In alle gevallen zijn er afspraken gemaakt met de bedrijfsarts, de verzekeringsarts en/of het UWV. Per cursist, en per situatie, zijn die afspraken verschillend. Het is gebruikelijk dat een bedrijfsarts een plan maakt voor werkhervatting. Het kan voor cursisten lastig zijn hun grens te bepalen en aan te geven. In dat geval kan MHS een cursist ondersteunen tijdens gesprekken met de bedrijfsarts, verzekeringsarts of het UWV.

Is terugkeer naar je werkgever mogelijk?
In eerste instantie wordt er gekeken of er tijdelijk, eigen of andere passende arbeid mogelijk is bij de huidige werkgever. Denk aan een politieagent die tijdelijk kantoor werk gaat uitvoeren. Als blijkt dat terugkeer in eigen werk niet meer volledig mogelijk is, wordt er gekeken naar een andere duurzame oplossing bij de eigen werkgever, dit wordt het 1e spoor genoemd. In het 1e spoor wordt er gekeken naar het aanpassen van de werkplek, aanpassen van de functie, gedeeltelijke werkhervatting en/of het wijzigen van de werktijden. Als ook dat aantoonbaar niet lukt wordt er pas gekeken of een andere passende functie bij de eigen werkgever tot de mogelijkheden behoort.

Wat als terugkeer niet mogelijk is?
In sommige situaties is terugkeer naar de werkgever niet mogelijk. Wat gebeurt er dan? Het is goed om te weten wat je rechten en plichten zijn. Je hebt o.a. recht op loondoorbetaling van tenminste 70% gedurende twee jaar, vaak meer maar dat is afhankelijk van de cao. Er wordt van je verwacht dat je jezelf inspant voor herstel en actief meewerkt aan het re-integratie proces. Ook heb je recht op begeleiding naar ander werk buiten de eigen werkgever. MHS kan hier een rol inspelen. Daarnaast staan we cursisten bij tijdens gesprekken met bijv. het UWV een bedrijfsarts of arbeidsdeskundige.

Een passende baan vinden?
Bij MHS begeleiden we cursisten in eerste instantie naar werk bij hun huidige werkgever. Lukt dat niet dan kijken samen met de cursist naar de mogelijkheden voor het vinden van een geschikte andere werkgever. Hierbij maken wij vaak gebruik van re-integratie bureaus die begripvol zijn inzake de complexe achtergrond. Dit zijn belangrijke stappen in het herstelproces.

Wil je meer weten over de werkwijze van Merk Hoe sterk? Neem contact op ons op via 085 – 1306355 of info@merkhoesterk.com

 

Recommended Posts