Ziekteverzuim bij politie baart zorgen

Nieuws – Ziekteverzuim bij politie baart zorgen

Te veel zieke agenten. Het is een hardnekkig probleem bij de politie. Het ziekteverzuim is er bijna twee keer zo hoog als het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers. De VVD wil dat er iets gebeurt.

Regelmatig wordt vanuit de korpsleiding aangekondigd dat er maatregelen komen, maar tot nu toe zonder aantoonbaar resultaat. Van de 65.000 agenten zitten er 4500 ziek thuis. Bijna de helft van hen is langdurig uitgeschakeld.

Veiligheid

“Ik heb het idee dat iedereen het hoge ziekteverzuim bij de politie normaal begint te vinden”, zegt VVD-Kamerlid Arno Rutte tegen RTL Nieuws. Hij dringt aan op maatregelen. “De minister moet aan de slag met de leidinggevenden bij de politie. Zij moeten ervoor zorgen dat deze mensen weer aan de slag gaan, dat ze weer aan het werk kunnen, dat ze weer kunnen bijdragen aan de veiligheid van alle Nederlanders.”

Vandaag wordt er in de Tweede Kamer gesproken over de justitiebegroting. De VVD zal de kwestie hierbij onder de aandacht brengen van verantwoordelijk minister Ferdinand Grapperhaus.

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/ziekteverzuim-bij-politie-baart-zorgen-vvd-dringt-aan-op-maatregelen    

 

Recommended Posts